Thijs’ Tip: Amrut Fusion

Thijs heeft ook voor deze maand weer een topper: Amrut Fusion!


Amrut is een Indische distilleerderij en produceert een van de beste whisky’s ter wereld. Het is ook de enige whisky in India die echt ‘whisky’ mag heten. Alle andere ‘whisky’s’ worden van melasse gemaakt en aangevuld met echte whisky. Daar willen ze bij Amrut dus niets van weten.


Intense smaak

In tegenstelling tot andere whisky’s wordt Amrut niet oud. Dat heeft allemaal te maken met het rijpingsproces. De verschillen tussen warm en koud is bij de distilleerderij extreem groot. Hierdoor verliest een vat ongeveer 15% aan whisky. Het voordeel van dit proces is, is dat de smaak van Amrut juist heel intens wordt.


Perfecte balans
Amrut Fusion is een whisky van ongeveer 5 jaar oud. De makers maken gebruik van gerst uit zowel India als Schotland. Deze balans is buitengewoon perfect! Voor het rijpen van de whisky zijn met name ex-bourbon vaten gebruikt en in tegenstelling tot andere whisky’s is het alcoholpercentage iets hoger. De smaak van Amrut Fusion is buitengewoon machtig!


Eigenschappen Amrut Fusion
Neus
: Mout, pure chocolade, hints van droge sherry, citrus en rozijnen
Smaak: Hout, lichte tonen van turf, koffie en sinaasappel
Afdronk: Lang en pittig, kruidig maar ook zoet.
Alcohol: 50%


Kom proeven!

Omdat ik mijn favorieten graag met je deel, staat er in ons proeflokaal een fles Amrut Fusion open om te proeven. Ik zeg: “Echt het proberen waard!” Zet mij een glas Amrut Fusion voor en ik ben zo blij als een kind... Wat een verwennerij! laughing