Wijn bijThijs van toonaangevend wijnhuis

Begin dit jaar ben ik met 23 andere wijnliefhebbers afgereisd naar Chili en Argentinië. Daar hebben we onder andere Viña Errázuriz van Eduardo Chadwick bezocht. Het was niet zomaar een bezoek. We waren daar voor een missie!

100 Punter

Viña Errázurix staat voor ambacht, kwaliteit en visie. De toonaangevende wijnen staan al jaren in de top 10 ‘Beste Wijnen van de Wereld’ (volgens Berlin Tasting) met een gemiddeld cijfer van 9,6. Eigenaar Eduardo Chadwick is een fervent wijnmaker. Hij is de eerste wijnmaker die een 100-punten-wijn op de markt heeft gebracht, namelijk de volle en krachtige Sela.

Prijswinnaars bij bijThijs

Ook technisch directeur Francisco Baettig zet de ene naar de andere prijswinnaar op de markt. In 2018 is hij uitgeroepen tot de Beste Chileense wijnmaker. Baettig is verantwoordelijk voor de wijnen: Kai, La Cumbre, Las Pizarras, Don Maximiano. Uiteraard staan deze wijnen bij ons in de winkel.

Onze missie

Waarom hebben we een bezoek gebracht aan Viña Errázuriz? Bij dit prachtige wijnhuis hebben we onze eigen wijn mogen maken. Na veel proeven en blenden, is er een fantastische wijn ontstaan bestaande uit vier druivenrassen van het gerenommeerde wijnhuis. De wijn heeft gemiddeld tien maanden op houten vaten gerijpt.


Voordelen houtrijping

  • Houtrijping veroorzaakt aroma’s, zoals karamel, koffie, vanille, cacao en boter.
  • Doordat wijn in aanraking komt met zuurstof treedt lichte oxidatie op en worden tannines soepeler.
  • Houttannines verlengen de houdbaarheid van de wijn.
  • Het levert bij aan de complexiteit van de wijn. Met name blauwe druiven zijn geschikt voor houtrijping.
  • Houtrijping fixeert de kleur van de wijn door een chemische reactie tussen de kleurstoffen en de houttannines.

 Onze ‘eigen Errázuriz’ is inmiddels verkrijgbaar bij bijThijs!
Heb jij al een fles bemachtigd?