Landelijke aandacht voor Bij Thijs

Nog niet zo lang geleden kwam Jan Beek bij ons in de winkel. Nu is dat niet heel verrassend. Jan brengt wel vaker een bezoek aan Vlagtwedde. Dit keer was het op de eerste plaats niet voor whisky of andere heerlijke drank. Hij wilde een artikel schrijven over Bij Thijs voor het landelijk magazine Whisky Passion. Hét magazine voor de whiskyliefhebber. Toen deze whiskyliefhebber ons benaderde, was ik even stil. Ja, ik hoor u denken: ‘Thijs en stil?’ Op deze vraag kon ik natuurlijk geen nee zeggen.

Van heinde en verre

Uit alle uithoeken van Nederland, soms zelfs van over de landgrenzen, komen mensen  naar onze winkel. Deze mensen hebben via via verhalen over ons en ons assortiment gehoord. Om de verhalen zelf te ervaren, plannen ze een dagje uit naar Vlagtwedde. Van Beek schrijft: Als je daar rondkijkt, begrijp je ineens waarom liefhebbers soms wel twee uur of langer in de auto zitten om hier te komen kijken. Wat een mooie verzameling oude bottelingen en nog te koop ook. Het is een feest van herkenning en vooral verbazing. Een mooi compliment om te krijgen.

Klantbeleving

Alle klanten die bij ons komen, willen we meer bieden dan alleen een fles. Achter elk product schuilt een verhaal. De een nog mooier dan de ander. Door het verhaal te vertellen en de klant van advies te voorzien, creëren we beleving. Daarom mogen klanten altijd bij ons ruiken en proeven. We nemen dan ook echt de tijd voor ze. Met name klanten die niet uit de buurt komen, blijven uren zitten om bijvoorbeeld over whisky of dram te praten.

Herfst

Nu de herfst zijn intrede heeft gedaan, merken we dat er weer meer rode wijn wordt gedronken. Whiskyliefhebbers kiezen meer voor een echte herfstwhisky, zoals een Glenfiddich Solera 15 jaar. Een whisky met geuren van heide, honing, vanille en fudge en een zijdezachte smaak van rozijnen, honing en kruiden met tonen van kaneel, gember en marsepein. Deze herfst zijn er weer prachtige dranken om van te genieten.

Kwaliteit
Alle dranken die we inkopen selecteren we op kwaliteit. Ik zoek eigenlijk altijd naar kwaliteit, als ik daarvoor zelf moet importeren is dat prima. Daarnaast willen we zo snel mogelijk nieuwe aantrekkelijke bottelingen in onze winkel hebben. We wisselen dan ook continu met ons assortiment. Wil je iets speciaals? Dan gaan we ernaar op zoek en bestellen het als dat mogelijk is. De plek, de mensen en het assortiment maken onze winkel tot wat hij is.

Het artikel over Bij Thijs is te lezen in Whisky Passion, nummer 4 - 2019. Uiteraard bij ons verkrijgbaar.