Thijs´ Tip

Voor de feestdagen heb ik als tip een paar mooie wijnhuizen die met veel passie de meest prachtige wijnen op de markt brengen. Deze kwaliteitswijnen zijn heerlijk bij het diner en het dessert, maar ook bij een fijn kaasplankje.

Viña Errázuriz
Dit Chileens wijnhuis produceert al meer dan 130 jaar wijn. Begin dit jaar ben ik samen met nog een aantal ondernemers naar Chili afgereisd om een bezoek te brengen aan het wijnhuis. Naast dat we alles te weten zijn gekomen over hun heerlijke wijnen hebben we ook onze eigen wijn mogen blenden: Errázuriz Max Reserva.

Errázuriz Max Reserva bestaat uit 70% Cabernet Sauvignon, 15% Merlot, 10% Syrah en 5% Petit Verdot. Deze blend heeft een zachte textuur, fijne tannine en een verfrissende zuurgraad. Je proeft kruidnagel, kersen, pruimen en vanille.

Win een reis naar Chili!
Bij besteding van € 50,00 aan wijnen van Errázuriz maak je kans op een reis voor 2 personen naar Errázuriz in Chili!

Ramón Bilbao

Ook dit wijnhuis produceert de meest prachtige wijnen, waaronder Crianza. Dit is een rijke, zwoele rode wijn met tonen van zwart fruit, kruiden, pruimen en kokos. Deze wijn smaakt voortreffelijk bij vleesgerechten, (Spaanse) worstsoorten en zachte kazen.

De gehele maand december hebben we een speciale Ramón Bilbao actie!
Voor 6 flessen Ramón Bilbao betaal je nu € 60,00 (normale prijs: € 77,70).

 

Bodegas Salentein 

Wij zijn een van de weinige slijterijen in Nederland die de wijnen van het Argentijns wijnhuis Salentein mogen verkopen. Daar zijn we best trots. Bodegas Salentein staat bekend om hun kwaliteitswijnen. Voor de Portillo Malbec 2011 heeft het wijnhuis in 2012 de allerhoogste onderscheiding ‘Decanter International Trophy’ mogen ontvangen tijdens The Decanter World Wine Awards.

 

Alle genoemde wijnen staan uiteraard bij ons in de winkel. Wil je graag advies ontvangen? Kom gerust bij ons langs.
Op vrijdag 20 december organiseren we een ‘Wijninloopavond Kerst Special’ (zie agenda). Je bent van harte uitgenodigd!