Proeverijen van bij Thijs, uw drankenspeciaalzaak

Bij ons bent u aan hét juiste adres voor onder andere bier-, wijn-, likeur- en whiskyproeverijen. Ontdek uw favoriete drankje in ons eigen proeflokaal met een sfeervolle ambiance op de bovenverdieping van onze winkel!

Proeven, ruiken én genieten
‘Nosing & Tasting’ is tegenwoordig helemaal ‘in’. Wat is er mooier dan door zelf te ruiken en te proeven op ontdekkingsreis te gaan naar prachtige en heerlijke dranken die in binnen- en buitenland worden geproduceerd? En in de meeste gevallen ook nog eens met veel passie. Aan welke proeverij u ook deelneemt, wij zorgen ervoor dat het uw smaakpupillen aan niets zal ontbreken.

Proeverijen door ambassadeurs
BijThijs organiseert zelf diverse proeverijen, echter regelmatig komen ook ambassadeurs naar Vlagtwedde om hun liefde voor onder andere whisky of bier over te brengen – dit worden ook wel een ‘masterclasses’ genoemd. Of u nu een beginnende proever bent of al een echte kenner, de proeverijen zijn gericht op het kennisniveau van de deelnemer. Bij ieder drankje dat u proeft, krijgt u achtergrondinformatie over onder meer de ingrediënten, de (familie)geschiedenis en het land van herkomst. Kortom, onze proeverijen zijn niet alleen lekker en gezellig, maar ook nog eens leerzaam.

Proeverijen op locatie
Het is ook mogelijk om een proeverij op locatie te organiseren, zoals bij u thuis, op het werk of op een andere locatie naar keuze. Dit kan een wijn-, whisky- of bierproeverij zijn. Wilt u graag met de buurtvereniging, vrienden, collega’s en / of familie een proeverij met diverse ports of likeuren, ook dan kunt u bij Bij Thijs terecht. Wij bieden u de mogelijkheid om uw favoriete drankje te ontdekken waar en wanneer u maar wilt!

Samenwerking lokale ondernemers
Bij een drankje hoort natuurlijk een hapje. In samenwerking met lokale ondernemers trakteren wij tijdens een proeverij op hapjes die passen bij het drankje dat u op dat moment proeft. Wij werken samen met Slagerij J. Hemmen in Onstwedde. Daarnaast serveren wij ook lekkernij van banketbakkerij Cees Blom en Kaasboer Henk in Stadskanaal en Jumbo Vlagtwedde. De hapjes komen de smaakbeleving van de dranken ten goede. Regelmatig organiseren wij ook proeverijen in samenwerking met lokale dorpshuizen en horecagelegenheden.

Lokale specialiteitenclubs
Naast de samenwerkingen met lokale ondernemers biedt Bij Thijs ondersteuning aan lokale specialiteitenclubs, waaronder Biergenietschap Narziss, Càirdeas Whiskyvrienden Westerwolde, Whisky Genootschap De TörfstekersWhiskyclub Groningen en Whiskyclub Veendam. Wij bieden ondersteuning door de leden op de hoogte houden van nieuwe producten, het organiseren van proeverijen, maar ook door hen van achtergrondinformatie over de diverse producten te voor voorzien. De clubs kunnen tevens bij ons terecht voor vragen.

Onze proeverijen zorgen voor smaakbeleving en vergroten uw kennis. Een ervaring waarover u pas kunt oordelen wanneer u deze zelf heeft meegemaakt. Over smaak valt niet te twisten of juist wel!

Meer informatie over proeverijen
Een proeverij bijwonen of organiseren? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op!
Houd voor de ‘masterclasses’ de agenda en onze nieuwsbrief goed in de gaten!