Proefzolder

Proeverijen van bij Thijs, uw drankenspeciaalzaak

Bij ons bent u aan hét juiste adres voor onder andere bier-, wijn-, likeur- en whiskyproeverijen. Ontdek uw favoriete drankje in ons eigen proeflokaal met een sfeervolle ambiance op de bovenverdieping van onze winkel!

Proeven, ruiken en genieten

‘Nosing & Tasting’ is tegenwoordig helemaal ‘in’. Wat is er mooier dan door zelf te ruiken en te proeven op ontdekkingsreis te gaan naar prachtige en heerlijke dranken die in binnen- en buitenland worden geproduceerd? En in de meeste gevallen ook nog eens met veel passie. Aan welke proeverij u ook deelneemt, wij zorgen ervoor dat het uw smaakpupillen aan niets zal ontbreken.

Proeverijen door ambassadeurs

BijThijs organiseert zelf diverse proeverijen, echter regelmatig komen ook ambassadeurs naar Vlagtwedde om hun liefde voor onder andere whisky of bier over te brengen – dit worden ook wel een ‘masterclasses’ genoemd. Of u nu een beginnende proever bent of al een echte kenner, de proeverijen zijn gericht op het kennisniveau van de deelnemer. Bij ieder drankje dat u proeft, krijgt u achtergrondinformatie over onder meer de ingrediënten, de (familie)geschiedenis en het land van herkomst. Kortom, onze proeverijen zijn niet alleen lekker en gezellig, maar ook nog eens leerzaam.

Proeverijen op locatie

Het is ook mogelijk om een proeverij op locatie te organiseren, zoals bij u thuis, op het werk of op een andere locatie naar keuze. Dit kan een wijn-, whisky- of bierproeverij zijn. Wilt u graag met de buurtvereniging, vrienden, collega’s en / of familie een proeverij met diverse ports of likeuren, ook dan kunt u bij Bij Thijs terecht. Wij bieden u de mogelijkheid om uw favoriete drankje te ontdekken waar en wanneer u maar wilt!

Lokale specialiteitenclubs

Naast de samenwerkingen met lokale ondernemers biedt Bij Thijs ondersteuning aan lokale specialiteitenclubs, waaronder Biergenietschap Narziss, Càirdeas Whiskyvrienden Westerwolde, Whisky Genootschap De Törfstekers, Whiskyclub Groningen, Whiskyclub Pekela en Whiskyclub Veendam. Wij bieden ondersteuning door de leden op de hoogte houden van nieuwe producten, het organiseren van proeverijen, maar ook door hen van achtergrondinformatie over de diverse producten te voor voorzien. De clubs kunnen tevens bij ons terecht voor vragen.

Samenwerking lokale ondernemers

Bij een drankje hoort natuurlijk een hapje. In samenwerking met lokale ondernemers trakteren wij tijdens een proeverij op hapjes die passen bij het drankje dat u op dat moment proeft. Wij werken samen met lokale ondernemers. De hapjes komen de smaakbeleving van de dranken ten goede. Regelmatig organiseren wij ook proeverijen in samenwerking met lokale dorpshuizen en horecagelegenheden.

Onze drambo

Thijs Dijkstra, onze Drambo, kiest elke maand vijf zéér exclusieve whisky’s uit en stelt dit samen in een mooi pakket. Dit pakket is elke maand anders en te bestellen op deze website. Tijdens de live proeverij kun je vragen tussendoor stellen via de live chat en antwoorden op de polls om je kennis op de proef te stellen.

Wat krijg je?

 • Een assortiment van vijf verschillende, zéér exclusieve whisky’s, door ons samengesteld en verpakt in een mooi doosje die door je brievenbus past.
 • Een linkje naar de livestream welke op de vooraf vastgestelde datum en tijdstip live gaat.
 • Ongeveer een anderhalf uur lang een live proeverij, waarbij je je vragen kunt stellen aan onze Drambo.

Bij thijs

In 2008 is Thijs vol enthousiasme een Mitra Slijterij gestart aan de Dr. P. Rinsemastraat 2A in Vlagtwedde.

per 1 juli 2015 is de keuze gemaakt om als zelfstandige slijter onder de naam ‘Bij Thijs uw drankenspeciaalzaak’ verder te gaan.

Openingstijden

 • Maandag
  13:00 - 18:00 uur
 • Dinsdag
  9:00 - 18:00 uur
 • Woensdag
  9:00 - 18:00 uur
 • Donderdag
  9:00 - 18:00 uur
 • Vrijdag
  8:30 - 20:00 uur
 • Zaterdag
  8:30 - 17:00 uur
 • Zondag
  Gesloten

Contactgegevens

 • Doctor P. Rinsemastraat 2a
 • 9541 AL, Vlagtwedde
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Copyright© 2021 Bij Thijs, uw drankenspeciaalzaak. Realisatie: Internetbureau Praes.